Selecteer een pagina

Over ons

Het is onze missie om jouw leven met Whispp een beetje makkelijker en leuker te maken!

Waarom doen we het?

Whispp-oprichter Joris Castermans stottert zelf en Whispp vindt zijn oorsprong in het feit dat wanneer stotterende mensen fluisteren, zij ontspannen en (bijna) vloeiend kunnen spreken. Vervolgens leerden we dat Whispp ook waardevol is voor mensen met stemaandoeningen die een boost nodig hebben voor hun stem.

Onze visie. De volgende generatie van Whispp.

De eerste versie van Whispp fungeert als een slimme spraakversterker. Zachte, hese en fluisterende stemmen worden goed verstaanbaar gemaakt.

Met de volgende versie van Whispp zul je kunnen spreken met een natuurlijk klinkende stem!

Onze op kunstmatige intelligentie gebaseerde spraaktechnologie zal in staat zijn om fluisterspraak zonder vertraging om te zetten in een natuurlijke stem mét de intonatie en emotie die je bedoelde.

Het team achter Whispp

Whispp is een Nederlandse startup. Wij vinden het belangrijk om op een ethische en wetenschappelijk gefundeerde manier te werken. Daarom werken wij samen met patiëntenverenigingen, medisch specialisten en universiteiten.

Joris Castermans - CEO

Van oorsprong ben ik industrieel ontwerper en werkte als innovatieadviseur, business developer en partnermanager in de IT en telecom. Op basis van mijn eigen ervaring met stotteren en interesse in technologie heb ik Whispp opgericht. Wereldwijd zijn er 10 miljoen mensen die stotteren of lijden aan een ernstige stemstoornis. Dit heeft vaak een grote impact op hun leven. Daarom is het mijn missie om deze mensen vrijuit te kunnen laten spreken in hun dagelijks leven en werk.

Alex Stratu - iOS Developer

Ik ben iOS-ontwikkelaar en streef ernaar de beste gebruikerservaring te bieden aan mobiele gebruikers. Met mijn eerdere expertise in reclame heb ik een passie voor het ontwerpproces en voor de gebruikersinterface. Ik houd mijn werk en mijn persoonlijke leven in balans, dus als ik niet aan het coden ben, maak ik graag lange fietstochten, speel ik gitaar en breng ik tijd door in de keuken samen met mijn vrouw.

Erik Minhas - Full Stack Software Developer

Ik heb Software Engineering gestudeerd in het Verenigd Koninkrijk en werkte in de Britse fintech-industrie. In mijn vorige rol leerde ik over digitale toegankelijkheid en sindsdien vind ik het erg belangrijk om technologie toegankelijk te maken voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Bij Whispp werk ik als full-stack software engineer, waarbij ik zowel de backend systemen als het de Android app ontwikkel. In mijn vrije tijd fotografeer ik graag en lees ik graag over wereldzaken.

Ravi Shankar Prasad - Speech Signal Researcher & Developer

Ik ben gepromoveerd op spraaksignaalverwerking en heb gewerkt op het gebied van spraakanalyse en beoordeling van spraakpathologie. Ik ben geïnteresseerd in het ontwerpen van technieken die verder kunnen helpen bij het verbeteren van spraakverstaanbaarheid van aangedane spraak. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn muziek en mijn camera.

Akash Raj - AI Researcher & Developer

Ik heb Electrotechniek en Computer Science Engineering gestudeerd aan BITS Pilani, India. Nadat ik mijn carrière als software-engineer begon, realiseerde ik me al snel dat ik erg geïnteresseerd was in machine learning. Werken bij Whispp is zeer uitdagend vanwege de afwisseling tussen zowel softwareontwikkeling als AI-onderzoek waarmee ik veel nieuwe dingen kan leren. Sinds een paar jaar ben ik begonnen met salsa dansen en ik speel cello als hobby’s.

Elise van Wijngaarden - AI Researcher & Developer

Ik studeer Informatica aan Universiteit Leiden met de specialisatie Kunstmatige Intelligentie. Ik ben 23 jaar en hou erg van sporten, muziek maken en spelletjes spelen. Bij Whispp doe ik onderzoek naar het verbeteren van de conversie van fluister naar spraak. Specifiek probeer ik het resultaat natuurlijker te laten klinken. Ik vind het een leuke uitdaging om bij Whispp onderzoek te doen en het geeft een goed gevoel dat er mensen mee geholpen worden.

Thom Leenman - Software Engineer

Ik ben een student software engineer, hopelijk kan ik volgend jaar de student titel vervangen met afgestudeerd. Ik houd me bezig met een grote variatie aan taken binnen Whispp, zoals onderzoek naar de kwaliteit van Whispp vergeleken met concurrenten, het testen van de mobiele app en het testen van verschillende hardware combinaties. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met vrienden, van samen grappige maar nutteloze projecten bouwen, tot goedkope co-op horrorspelletjes spelen.

Tatsu Matsushima - AI Researcher & Developer

Ik ben Tatsu uit Japan. Ik heb spraaktechnologie gestudeerd voor mijn master, waar ik heb geleerd over alle aspecten van deep learning voor spraak. Mijn motivatie om op dit gebied te werken, is om het leven van mensen met een communicatiehandicap te verbeteren. Daarom is werken bij Whispp erg spannend. Aangezien stemconversie voor fluisteren technisch uitdagend is, brengt het veel plezier in mijn werk.

Onze partners

Whispp is een Nederlandse startup. Wij vinden het belangrijk om op een ethische en wetenschappelijk gefundeerde manier te werken. Daarom werken wij samen met patiëntenverenigingen, medisch specialisten en universiteiten.