Vandaag is Alex aan het woord: iOS ontwikkelaar & interface ontwerper voor Whispp.

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Alex, 40 jaar oud. In maart 2022 heb ik me bij Whispp gevoegd. Oorspronkelijk kom ik uit Boekarest, Roemenië. Daar heb ik wiskunde en informatica gestudeerd. Voor mijn vorige baan werkte ik als desktop publisher bij een bedrijf in de reclame. Ik ben eind 2021 naar Nederland verhuisd, samen met mijn vrouw.

Wat is je functie bij Whispp?

Bij Whispp werk ik als iOS ontwikkelaar. iOS is één van de mobiele besturingssystemen van Apple en mijn rol houdt dus in dat ik de app van Whispp ontwikkel voor Apple smartphones. Hier komt veel coderen bij kijken. Daarnaast werk ik ook mee aan het user interface ontwerp van de app, waarbij het gaat om de gebruiksvriendelijkheid. Ontwerpen is een passie van me en dat mag ik ook bij Whispp doen. Deze combinatie werkt voor mij heel prettig, omdat door te ontwerpen ik ook beter inzicht en ideeën krijg voor wat ik kan bouwen in de app.

Wat trok je aan om te gaan werken voor Whispp?

Ik ben gaan werken bij Whispp vanwege het idee achter de app: het helpen van mensen. Whispp helpt mensen met een stemstoornis weer te kunnen spreken.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

Bij mijn werk moet je je kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden, want de dingen veranderen snel. Ik review de documentatie, maak of update de user interface en bouw nieuwe app features. Door deze verschillende taken gebruik ik veel verschillende programma’s op een dag, zoals Figma voor interface design.

Wat viel je op tijdens je eerste werkweek?

De eerste weken was er vooral veel overleg waarin we nog niet daadwerkelijk gedetailleerd spraken over de implementatie, dus toen is me nog niet echt iets opgevallen. Natuurlijk heb ik me wel moeten aanpassen aan een aantal nieuwe dingen, zoals het programma Figma leren gebruiken.

Wat was je allerleukste werkdag ooit?

Mijn favoriete werkdag tot nu toe was de dag dat ik mijn collega’s ontmoette. Veel collega’s werkten toen vanuit huis en hen had ik dus nog niet gezien, maar we kwamen samen om foto’s te maken voor onze website. Dit was zo’n twee maanden geleden. De foto’s werden gemaakt op het dak van ons kantoor en het waaide hard, wat op de foto’s te zien is. Het was fijn om al mijn collega’s te ontmoeten.

Wat maakt je trots op je werk?

De combinatie van het ontwikkelen van de app en het ontwerp gedeelte, wat mogelijk is door mijn eerdere werkervaring. Dit is iets wat voor mij heel natuurlijk gaat, terwijl dat voor anderen moeilijk kan zijn. Ik kan gemakkelijk en snel oplossingen vinden voor wat hiermee op mijn pad komt. Dat geeft me een goed gevoel.

Wat is je hoop voor de toekomst van je carrière?

Het team van Whispp groeit snel en zal de komende tijd verder uitbreiden. Dat vind ik heel gaaf. Van elkaar leren zorgt natuurlijk voor persoonlijke en professionele groei. Maar voornamelijk bieden onze technische discussies en het uitwisselen van ideeën met collega’s ervoor dat wij als team op technologisch vlak het beste kunnen bieden op het gebied van slimme spraakversterking. Zo zorgen wij er samen voor dat Whispp een steeds betere oplossing kan bieden aan mensen met een stemaandoening.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ten eerste blijf ik natuurlijk graag op de hoogte van de nieuwste updates in de iOS community. Maar daarnaast ben ik vaak in de keuken te vinden en heb ik een passie voor gitaar spelen. Ik probeer hier meer tijd voor vrij te maken. Bovendien fiets ik graag, wat in en rond Leiden fantastisch kan. Dit zie ik echt als een luxe, want in Boekarest was dit niet mogelijk zoals dat het hier is. Daarnaast spreek ik graag af met mijn vrienden en geniet ik zo nu en dan van een biertje.

 

Wordt jij de nieuwe collega van Alex?

Bij Whispp zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s en maken graag eens kennis. Kijk vooral naar de huidige vacatures! Geen vacature en toch graag in contact komen? Laat het ons weten.